2022 FIFA Dünya Kupası

2022 FIFA Dünya Kupası, sporun küresel yönetim organı olan Federation Internationale de Football Association (FIFA) üyelerinin üst düzey erkek milli takımlarının katıldığı uluslararası bir futbol turnuvası olan FIFA Dünya Kupası‘nın 22. baskısı olacak. 2022’de Katar’da gerçekleşmesi planlanıyor. Bu, Katar veya başka bir Orta Doğu ülkesinin etkinliğe ilk kez ev sahipliği yapması olacak.

Açılış töreninde dünyanın dört bir yanından eğlenceler yer alacak ve ülkenin 2022 hazırlıklarındaki bu önemli kilometre taşını kutlamak için Katar‘ın dört bir yanından aileleri bir araya getirecek. Etkinlik sırasında iki futbol ikonu arasında özel bir dostluk maçı da yapılması planlanıyor.

Törende Katar’daki turnuvaya hazır ikinci stadyumun açılışını anmak için geleneksel Katar dansı, müziği ve şiiri yer aldı.

Açılış kutlamasının ardından Al Sadd, eski Fransız uluslararası yıldızları Djibril Cisse ve Vikash Dhorasoo‘nun yer aldığı mekandaki bir açılış maçında Al Kharaitiyat’ı devraldı.

2022 FIFA Dünya Kupası Açılış Maçı

2022 FIFA Dünya Kupası ve açılış töreni Katar’daki Lusail Stadyumu‘nda yapılacak. FIFA, statların %80’inin hazır olduğunu ve sekiz stadyumun tümünün 2022’den önce tamamlanmasını beklediklerini iddia etti.

2022 FIFA World Cup Qatar™ mekanı, Doha’da turnuva boyunca maçlara ev sahipliği yapacak olan üç mekandan biri, diğerleri ise Al Janoub Stadyumu ve Education City Stadyumu. Mekan, Aspire Academy de dahil olmak üzere Katar’ın birçok spor tesisine ev sahipliği yapan Aspire Zone’da yer almaktadır.

Katar’ın en büyük stadyumu olan Khalifa International Stadium ilk olarak 1976’da açıldı. Ancak, 2022 FIFA World Cup Qatar™’a hazır olmak için büyük bir tadilattan geçti.

5/5 - (6 votes)

Yorum yapın